Přírodní antibiotika - Echinacea

Echinacea - Zázračné indiánské slunce 

Echinacea, jinak také třapatka nachová původně pochází se Severní Ameriky. Nyní ale roste v bohatě kvetoucích trsech i v mnoha našich zahradách. Indiáni ji už před mnoha staletími nazývali indiánské slunce. Snad právě pro její veselý vzhled a dekorativnost. Mnoho lidí dnes stále netuší, jaké skvělé účinky v sobě tato rostlina skrývá. Je ale důležité vědět, jak z ní tyto účinné látky získat a správně s nimi zacházet. Proto je vždy lepší a hlavně jistější nechat její zpracování odborníkům nebo si vše pečlivě nastudovat. Echinaceu si můžete "nasadit" v okamžiku, kdy se cítíte nachlazeni, máte respirační potíže, virózu či jiné zdravotní problémy tohoto typu.

Echinacea dodá sílu a působí protizánětlivě

Pokud začnete echinaceu užívat už při prvních známkách nachlazení, můžete s její pomocí nemoci velmi rychle předejít. Pokud nemoc zcela nezvrátí, tak alespoň zkrátí a zmírní její průběh. Škála léčivých účinků je velmi široká. Věděli jste, na co dalšího ji můžete využít?

Účinky echinacey:

  • Posilovat obranyschopnost buněk až o 80 %
  • Léčit nachlazení, bolest v krku a kašel
  • Stimulovat imunitu a zvyšovat množství bílých krvinek
  • Léčit záněty močového měchýře
  • Zhojit kožní nemoci jako lupénku nebo ekzémy
  • Bojovat proti oparům na rtu nebo hemoroidům
  • Hojit lehké popáleniny
  • Léčit infekční nemoci

Tímto její blahodárné účinky nekončí. Prokazatelně pozitivní vliv má i při léčbě rakoviny, kdy se používá jako doprovodná léčba při chemoterapii. Pomáhá totiž zvyšovat množství obranných buněk v těle.

Je třeba znát správné dávkování

Echinacea je také skvělou volbou pro všechny, kteří mají oslabený organismus. U této bylinky je ale velmi důležité znát její správné dávkování. V žádném případě by se neměla užívat dlouhodobě nebo ve větších dávkách, než je určeno. 

Pokud se rozhodnete zakoupit si tinkturu, která je dnes běžně k dostání je obvyklé dávkování 3x denně 15-30kapek. Užívání je důležité rozdělit do kratších období 5-6 týdnů. Pokud by bylo užívání echinacey delší je možné, že by na vás přestala echinacea zabírat.

Tinktura, neboli bylinné kapky je určitě nejsilnější forma bylinného výrobku  jakou můžeme použít. Pokud ovšem dáte přednost raději bylinnému čaji, tak určitě vyzkoušejte bylinný čaj silná imunita, který vyrábí zkušení bylinkáři ze směsi bylinek echinacey, šípku, rakytníku a rozmarýnu.

.
.
.
.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz